Jelenlegi producere szerint továbbra is Gilliamnél vannak a Don Quijote-film jogai


Mégsem vesztette el Don Quijote-filmje szerzői jogait Terry Gilliam, legalábbis ezt állítja a húsz éve készülő film egyik producere, Mariela Busuievsky. Szerinte a korábbi producer, Paulo Branco, aki szerződésszegés miatt perelt, túloz, amikor ezt állítja.

Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) producere a nemrég új fordulatot vett franciaországi szerzői jogi per kapcsán nyilatkozott a spanyol sajtónak, írja az El Español lapra hivatkozva a The Playlist. Mint mondja, a bírósági döntés értelmében Terry Gilliam 10 000 euró kártérítést kell fizessen Paulo Brancónak, a film volt producerének, mert elmulasztotta megfelelően lezárni a kettőjük között kötött szerződést. Arról azonban szó sincs, hogy Brancót illetnék az elkészült film jogai, hiszen annak egyetlen képkockája sem Paulo Branco producerkedése alatt készült.

Paulo Branco a legutóbbi bírósági döntés után kilátásba helyezte, hogy cége, az Alfama mindenkitől kártérítést követel majd, aki részt vett a Don Quijote-film gyártásában és a forgalmazásában, mert a produkció illegálisan készült el.Kapcsolódó