Jelentkezőket vár tévés továbbképzésére a Dunaversitas


Október 15-ig lehet jelentkezni a Dunaversitas Egyesület egyéves mozgókép szerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzusára.

Az egyesület tizenhatodik alkalommal, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szervezésében indítja el egyéves mozgókép szerkesztői, rendezői, operatőri mesterkurzusát a hazai és határon túli médiában tapasztalatot szerzett fiatal alkotók számára.

A 2018. októbertől 2019. júniusig tartó tanév hallgatói havonta egyszer, háromnapos foglalkozáson vesznek részt, amely elméleti előadásokból, dramaturgiai- és műhelygyakorlatokból áll. A műhelymunka során a részvevők filmterveinek részletes kidolgozására, a forgatás előkészítésére, a felvett és összeállított anyagok elemzésére kerül sor. Az oktatás költségeit a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány biztosítja.

A mesterkurzus fő tantárgyai: A filmnyelv alapjai, A kép és a hang kifejező eszközei, Dramaturgiai ismeretek, Mozgókép-elemzés, Filmtörténeti ismeretek, ezeket a filmes szakma rangos képviselői – filmrendezők, operatőrök, filmesztéták, hangmérnökök, fotóművészek, televíziós szerkesztők – oktatják. A vezető tanárok nagy filmpedagógiai tapasztalattal rendelkező rendezők, operatőrök: dr. Buglya Sándor, a Sapientia Egyetem Balázs Béla-díjas tanára, dr. Horváth Z. Gergely Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, egyetemi docens, Lugossy László Balázs Béla-díjas, Érdemes művész.

Jelentkezni rövid szakmai életrajzzal és egy 15–20 perces, dokumentarista módszerrel megvalósítható film legfeljebb 2 gépelt oldalas tervével lehet, ezeket október 15-ig e-mailen várják a dunaversitas@gmail.com címre. A szervezők Hétköznapi történet címmel várnak filmterveket, amelyek a jelentkező személyes, megtapasztalt élményét dolgozzák fel, és a nézők számára átélhető, szituatív jelenetekből állnak. A filmterv tartalmazhat interjút vagy riportot is, de nem állhat kizárólag ezekből.

A felvételi vizsga október 27-én, Budapesten lesz, a felvett hallgatók ösztöndíjban részesülnek és térítésmentesen vehetnek részt a képzésen.Kapcsolódó