Jeremy Irons brit miniszterelnök lesz


Egy Netflix-megrendelésre készülő regényadaptáció 1938 Németországába vezeti vissza nézőit. Neville Chamberlain miniszterelnök szerepét Jeremy Irons fogja játszani.

Robert Harris München (Munich) című, nagy sikerű regényéből készül adaptáció a streaming-csatorna megrendelésére, jelenleg Németországban dolgoznak a projekten, és hátravan még egy nagy-britanniai forgatási szakasz is. A Netflix 2021-es bemutatót tervez.

A történet szerint 1938-ban Európa egy valódi puskaporos hordó, a hitleri Németország éppen bekebelezte Ausztriát, és a Szudéta-vidék következik. Az angolok a béke visszaállításán dolgoznak. Egy fiatal tisztviselő, Hugh Legat életveszélyes titkosszolgálati játszmákba keveredik, amikor Paul von Hartmannal, egy német diplomatával együtt Münchenbe utazik egy találkozóra. 

A film rendezője Christian Schwochow, aki a The Crown című sorozatot is jegyzi, s aki most Ben Power (The Hollow Crown) forgatókönyve alapján fog dolgozni. Jeremy Irons mellett a filmben szerepet kapott George McKay, Jannis Niehwöhner, Sandra Hüller, Liv Lisa Fries, August Diehl és Erin Doherty, Hitlert pedig Martin Wuttke játssza.


Címkék

Kapcsolódó