Joaquin Phoenix Napóleon lesz


Húsz évvel a Gladiátor után újra együtt dolgozik Ridley Scott és Joaquin Phoenix: a Kitbag című monumentális történelmi dráma Bonaparte Napóleon életéről fog szólni.

A film címe abból a mondásból származik, ami szerint: „There is a general’s staff hidden in every soldier’s kitbag.” (vagyis: minden katona zsákjában ott lapul egy tábornok holmija) – magyarázza a hírt elsőként közzétevő Deadline.

A történet eredeti és személyes módon, feleségéhez és egyetlen igazi szerelméhez, Josephine-hez fűződő kapcsolata szemszögéből közelít a francia forradalom vezéréből lett császár alakjához. A film célja megragadni Napóleon könyörtelen ambícióit, hadvezéri tehetségét és stratégiai zsenialitását, bemutatni híres ütközeteit.

Ridley Scott olyan aktív, mintha nem is lenne világjárvány: ma kezdi a The Last Duel című kosztümös drámája utómunkáját, pedig a film forgatását félbe kellett szakítania a járvány miatt. A regényadaptációt végül a biztonsági protokollok szigorú betartásával Európában fejezte be – írja a Deadline. A rendező márciusban újra visszatér Európába: a Gucci című MGM-drámát fogja forgatni olaszországi helyszíneken, Lady Gagával, Robert De Niróval, Al Pacinóval, Adam Driverrel és Jared Letóval.

 Kapcsolódó