Jövőben jön A vizsga folytatása


Augusztus végén indul A játszma 43 naposra tervezett forgatása, hogy tíz évvel A vizsga bemutatója után a mozikba kerülhessen a nagy sikerű magyar krimi folytatása.

2021-ben visszatér a mozikba tartótisztként Nagy Zsolt, a mentoraként Kulka János, a kettős játékot űző, titokzatos szeretőként Hámori Gabriella és az ávós vizsgabiztosként Scherer Péter – adta hírül a Nemzeti Filmintézet, amelyek filmszakmai döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma címmel készülő folytatásra. 

A vizsga folytatásában a hidegháborús 60-as években a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. A második rész forgatókönyvét szintén Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ) írta; a film producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság különjárat), operatőre pedig Nagy András (Örök tél, Félvilág) lesz. A játszma gyártója a Film Postive.

„Minden forgatókönyvemet szeretem, de A vizsgát különösen. Örülök, hogy rajtam kívül még ilyen sokan szeretik ezt a mesterien játszott, fordulatos kémfilmet. Tíz év telt el A vizsga forgatása óta. Azóta azon törtem a fejem, hogyan hozhatnám vissza a főszereplőket, hogyan dobhatnám bele őket egy új kémjátszmába úgy, hogy az nekem is és a nézőknek is friss és meglepő legyen. Most végre megtaláltam a módját. A játszma nem megismétlése lesz A vizsgának, hanem a folytatása: Markó és Jung párharcának következő izgalmas fejezete” – idézi Köbli Norbertet a közlemény.

Fazakas Péter rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak az 1948-ban játszódó Árulók és az 56-os Szabadság – Különjárat után A játszma lesz a harmadik közös alkotása és egyben az első közös mozifilmje.Kapcsolódó