Július 19-én indul a Fesztfilm Székelyudvarhelyen


Oscar-díjas filmmel, magyar vígjátékokkal és a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjével várja a székelyudvarhelyi Stúdió Mozi a Fesztfilm közönségét július 19. és 23. között.

A dán Még egy kört mindenkinek (Druk / Another Round) mondhatni minden létező fesztivál- és filmdíjat letarolt tavaly őszi bemutatója óta – beleértve a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját, egy BAFTA-t, egy Bodilt, egy Césart, és még sorolhatnánk –, és tíz nap múlva, hétfőn ez a film fogja indítani a Fesztfilm válogatását a székelyudvarhelyi Stúdió moziban. Szerdán, július 21-én a tavalyi TIFF fődíjasát, az Amíg tart a nyár (Babyteeth) című elsőfilmet lehet majd megnézni, másnap pedig ismét egy sikerfilm, a Corpus Christi (Boże Ciało) című lengyel filmdráma következik.

A kedd és a péntek este a magyar vígjátékoké: a Becsúszó szerelem sztorija a foci, a rasszizmus és az előítéletek háromszögében zajlik, a Seveled főszereplője pedig szívbeteg édesanyja kedvéért hazudik magának várandós feleséget.

A vetítéssorozat a TIFF nyitóestéjén zárul: Erdély legnagyobb filmfesztiválja idén egyidőben indítja 20. kiadását 20 városban, köztük Székelyudvarhelyen is. Ennek megfelelően a Fesztfilm záróakkordjaként a Szenvedélyes szomszédok (Sentimental) című spanyol vígjátékra lehet majd beülni július 23-án.

A vetítések este 9-kor kezdődnek (kivétel a péntek este 6 órai vetítés), a jegyek elővételben a könyvtárban lesznek kaphatók.
Kapcsolódó