Júliusban újranyit az összes Cineworld-mozi


A világ második legnagyobb mozihálózata jelen van többek közt Magyarországon és Romániában is – itt is nyitni tervez. A Tenet és a Mulan című filmekkel indítana.

A Cineworldnek 3,5 milliárd dolláros adóssága volt, ezért hogy a veszteségeit minimalizálja, a világjárvány elején az összes moziját bezárta. Múlt hónap végén bejelentette, hogy felfüggeszti az osztalékfizetést a befektetői felé, akik most újabb, a krízisen átlendítő támogatást nyújtanak a cégnek – összegzi a világ második legnagyobb moziláncának helyzetét a Variety.

A lap szerint egy hónapon belül minden országban, ahol a Cineworld jelen van, megszűnnek a mozik bezárására vonatkozó szabályok. A világ második legnagyobb mozihálózatához tíz ország összesen 9500 teremmel működő 787 mozija, ezen kívül az amerikai Regal, valamint a brit és ír Cineworld and Picturehouse brand is tartozik. Jelen van még Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Izraelben is.

A mozihálózat közölte, hogy alkalmazottai és vásárlói számára egyaránt biztosítja az egészséges és kellemes könyezetet. Minden moziját meg akarja nyitni júliusban, elsőként Christopher Nolan Tenet című, várva várt filmjét mutatja be, a premierek sorát pedig a Disney kalandfilmjével, az élőszereplős Mulannal fogja folytatni.Kapcsolódó