Június közepéig lehet jelentkezni a III. Hét Domb Filmfesztiválra


Hat felnőtt és egy diák kategóriában június 15-ig várják a magyarországi és határon túli filmkészítők jelentkezését a III. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 15. között rendeznek meg Komlón, írja az MTI.

Magyar Ferenc fesztiváligazgató elmondta: a kategóriák – animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, nagyjátékfilm, egyéb film – első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek, míg a diákkategória győztesei értékes tárgynyereményeket kapnak. A fesztivál fődíjasa 1 millió forint értékű utazást nyer. A jelentkezés részletei a fesztivál honlapján olvashatóak.

A zsűri elnöke Ternovszky Béla rajzfilmrendező lesz, új tag a grémiumban Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész, mellette a zsűri tagja lesz még Thuróczy Szabolcs színművész. A diák kategóriát Gyenes Zsolt vezetésével Kis-Marics Tamás és Obrobina Tamás fogja értékelni.

Az ingyenes vetítések mellett több kísérőprogram is várja az érdeklődőket: koncertek, kiállítások mellett a rajzfilmkészítés alapfogásaival ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hét millió forinttal, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1 millió 800 ezer forinttal támogatja a fesztivált.Kapcsolódó