Június végéig lehet jelentkezni a TIFF helyi versenyébe


Idén 12. alkalommal hívja versenybe a Kolozs megyei filmeseket, vizuális művészeket és mozgóképes tartalomgyártókat a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. A TIFF 20. kiadását 2021. július 23-a és augusztus 1-je között szervezik meg Kolozsváron.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál helyi versenyének célja elsősorban a tehetségkutatás: a helyi filmesek számára láthatóságot biztosítani, lendületet adni a filmes pályafutásuk beindításához.

A TIFF helyi versenyébe online lehet jelentkezni a https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri űrlapon, a nevezési határidő június 30. A szervezők olyan, félórás időtartamot meg nem haladó, 2020. június 30. és 2021. június 30. között készült alkotásokat várnak, amelyeknek az alkotói Kolozs megyei származásúak, vagy jelenleg is Kolozsváron élnek, dolgoznak vagy tanulnak. Műfaji megkötés nincs, és hogy az új hangokat bátorítsák, a szervezők kizárják a versenyből az itt korábban legalább kétszer díjazott alkotókat.

A legjobb filmeket szélesvásznon mutatják be fesztivál közönségének, alkotóikat közönségtalálkozóra várják. A versenyszekció 1500 euró értékű fődíjának a sorsáról három tagú szakmai zsűri dönt. Az Ecsetgyár szintén három tagú zsűrije egy 300 euró értékű különdíjat ítél majd oda egy kortárs társadalmi problémával foglalkozó filmalkotásnak.

A helyi versenyprogram előző 11 évében kb. 250 film mérettetett meg, a legutóbbi, 2020-as díjat pedig Farkas Boglárka Amit nem vettünk észre című kisjátékfilmje nyerte el.

A teljes versenyszabályzat elérhető itt.Kapcsolódó