Június végén újraindulnak a francia mozik Június végén újraindulnak a francia mozik

Június végén újraindulnak a francia mozik

A francia kormány május 11-én kezdte fokozatosan enyhíteni a járvány miatti szigorításokat, a folyamat részeként június 22-én megnyílhatnak a helyi filmszínházak is – jelentette be tegnap Edouard Philippe miniszterelnök.

A Francia Mozik Országos Szövetsége szerint a bejelentéstől számított négy hétre lesz szükség, amíg a moziszektor valóban újraindulhat, hogy az egyes filmszínházak a higiéniai protokollok előírásainak megfelelően felkészülhessenek a nyitásra, illetve megköthesség a szükséges szerződéseket a forgalmazókkal. 

Franciaországban 2045 mozi összesen 6114 terme zárt be március 14-én, a működésük leállításáet elrendelő intézkedés három nappal előzte meg az ország teljes „leállítását” – emlékeztet a ScreenDaily.

A kormány különböző színű zónákra osztotta az országot a fertőzés jelenlétének függvényében. Korábban szó volt arról, hogy a zöld zónákban – ahol sikerült megfékezni a vírus terjedését – már június 2-án újraindulhassanak a mozik, ám végül az egységes, későbbi nyitási dátum mellett döntöttek. Párizs és környéke még mindig narancssárga zónának számít (a vírus jelen van, és nem is sikerült féken tartani a terjedését). Normális esetben 311 mozi működik itt 1147 teremmel, és itt, az Île-de-France régióban folyik be a francia filmipar bevételének nagyrésze.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat