Karácsonyi romantikus vígjáték készül


Tiszeker Dániel Nagykarácsonya lesz az első magyar karácsonyi vígjáték. A készülő film szereposztását a következő hetekben véglegesítik, a 40 naposra tervezett forgatás pedig decemberben kezdődik.

A film története Arnoldról szól, ő a város legmenőbb tűzoltója, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba, hogy besegítsen egy készülő iskolai betlehemes előadásba. Arnold utálja ezt a helyzetet, amibe belecsöppent: a karácsonyi felhajtást álszentnek, míg az előadást idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és az előadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen – összegzi a sztorit a produkciót támogató Nemzeti Filmintézet közleménye.

Tiszeker Dániel állandó munkatársaival fog dolgozni, így Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, valamint Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata írta (Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár), kiegészülve Angyalosy Eszterrel. A zeneszerző Balázs Ádám lesz. A film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

A Nagykarácsony szereposztását az alkotók ősszel jelentik be. A mintegy 40 naposra tervezett forgatás december elején kezdődik budapesti helyszíneken. A film, amelynek gyártását 560 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága, várhatóan 2021. november második felében kerül majd a mozikba az InterCom forgalmazásában.Kapcsolódó