Képregényfilm főszereplője lesz Keanu Reeves


Az színész főszereplő és produceri minőségben is beszáll a Netflix megrendelésére készülő képregényadaptációs projektbe, ami mindjárt két filmet – egy élőszereplős mozit és egy animációs sorozatot – is magába foglal.

Reeves évek óta fejleszt egy 12 részes adaptációs tervet a Brzrkr (olvasd: Berserker) képregénysorozat alapján, a forgatókönyvet Matt Kindttel, a New York Times bestseller-írójával közösen jegyzi – ez az alapja a most indult projekteknek. Az adaptáció forrásaként szolgáló Marvel-képregény Ron Garney, Bill Crabtree, Clem Robins és Rafael Grampá munkája.

A Brzrkr egy halhatatlan harcosról és 80 000 éves küzdelmeiről szól. A B-ként emlegetett – és Keanu Reeves által megfomálandó – szereplő afféle halhatatlanságra kárhoztatott félisten, akinek hatalmas áldozatokat kell hoznia. Miután évszázadokon át vándorolt a nagyvilágban, B végre menedékre és „rendes állásra” lelhet: olyan munkákat vállal az Egyesült Államok kormányának a megbízásából, amelyek másnak túl erőszakosak lennének. Cserébe elnyerheti azt, amire a legjobban vágyik: magyarázatot a létezésére és a megoldást, hogy hogyan fejezheti azt be.

Az élőszereplős adaptáció fog előbb elkészülni, és Reeves és csapata tervei szerint a Brzrkr-univerzum később még kiegészülhet.

(Variety)Kapcsolódó