Készül a Maffiózók előzményfilmje


Miközben huszadik születésnapját ünnepli az HBO sorozata, a Maffiózók (The Sopranos), fejlesztője, David Chase új előzményfilmen dolgozik. Már megvannak a főszereplők is, írja a Variety.

A Maffiózók (The Sopranos) történetéhez lazán kapcsolódó filmdráma az 1967-es newarki lázadás idején játszódik, amikor az etnikai feszültségek miatt kirobbant zavargásokban néhány nap alatt 26-an haltak meg és több százan megsérültek.

A New Line gyártásában készülő produkció forgatókönyvét David Chase és Lawrence Konner írták. A rendező az eredeti sorozaton is dolgozó Alan Taylor lesz, aki a Trónok harca (Game of Thrones) több epizóját és a Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) című filmet is képernyőre, illetve vászonra vitte. A vezető producerek Nicole Lambert és Marcus Viscidi.

Fontos szerepre szerződtették a The Walking Deadből és a The Punisherből ismert Jon Bernthalt és az Egek ura (Up in the Air) című filmért 2010-ben a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Vera Farmigát, bár egyelőre nem tudni, hogy milyen karaktereket alakítanak. Alessandro Nivola játssza majd Dickie Moltisantit.Kapcsolódó