Készül a Tőrbe ejtve folytatása


A Lionsgate tervbe vette, hogy sequelt készít Rian Johnson Tőrbe ejtve (Knives Out) című 2019-es bűnügyi vígjátékához, bár egyelőre nem árultak el részleteket a projektről.

A folytatás mondhatni természetes lépés: a Tőrbe ejtve hamarosan meghaladja a 300 millió dolláros nemzetközi bevételt – írja a gyártó egyik vezetőjére, Jon Feltheimerre hivatkozva a Variety. A film három Golden Globe-jelölést is kapott, író-rendezőjét, Rian Johnsont pedig Oscarra is jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. (Johnson, szintén forgatókönyvíróként BAFTA-jelölést is kapott, de ezt a díjat végül nem ő kapta meg.) A Tőrbe ejtve sikeréhez parádés szereposztása is hozzájárulhatott: főbb szerepeit Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Christopher Plummer, Toni Collette és Ana de Armas játszotta.

Az eredeti sztori szerint, miután a híres krimiírót, Harlan Thrombey-t holtan találják a születésnapját követő reggelen a vidéki házában, egy titokzatos személy által megbízott nyomozó, Benoit Blanc nyomozásba kezd.

„Ha a Tőrbe ejtvét stopperórával néznénk, feltűnne, hogy megközelítőleg 2 és fél percenként történik gyökeres dramaturgiai fordulat. Johnson forgatókönyve kacifántos viszonyrendszereket és motívumhálókat épít ki, egy hatalmas kirakósjátékot, múlt és jelen idősávjait váltogatva. Ennek ellenére a cselekmény könnyen dekódolható és a film végére egy kerek narratíva gömbölyödik ki, amiben minden részlet magyarázatot nyer. A forgatókönyv tehát elegánsan és ritmusosan működik, mint egy megolajozott óramű. Már csak ezért is jár a taps, de a film mégsem emiatt marad emlékezetes. Johnson ismeri közönségét és jól tudja, hogy nem ez lesz a világon az első film, amit látunk. Épp ezért referenciaként használja fel a popkultúrát és a krimi műfaji sablonjait is kiforgatja” – írtuk a gazdag krimiíró halála körüli rejtélyről szóló, 2019-es filmről. Teljes kritikánk itt.Kapcsolódó