Két klasszikus magyar animációt vetítenek Annecy-ban


A június 10. és 15. között megszervezett Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az Annecy Classics programban vetítik Ternovszky Béla Macskafogó, valamint Jankovics Marcell János vitéz című filmjeinek felújított változatát, írja Facebook-oldalán a Magyar Nemzeti Filmarchívum.

Ternovszky Béla 1986-os kultfilmje, a Macskafogó 2018 szeptemberében került 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított, újrakevert hanggal a magyarországi mozikba.

Macskafogó

Jankovics Marcell két év munkájával készült, 1973-ban bemutatott János vitéze, az első magyar egészestés animáció 2018-ban szintén teljes körű felújításban részesült.

A filmarchívum a két animációs filmet kétlemezes exkluzív DVD és Blu-ray kiadvány formájában jelenteti meg, ezt Franciaországban, valamint az Amerikai Egyesült Államokban is kiadják.

A rangos nemzetközi animációs seregszemlén további magyar alkotások is jelen lesznek: Andrasev Nadja új animácós rövidfilmje és két MOME Anim diplomafilm versenyez, Kreif Zsuzsanna filmtervét pedig a pitchfórumra hívták meg.Kapcsolódó