Két magyar animációt mutatnak be Amerikában


Andrasev Nadja Szimbiózis című kisfilmje, valamint Kreif Zsuzsanna Candide című szériájának egyik epizódja is szerepel a Utah-ban január 24. és 30. között, a Sundance-szel egyidőben megszervezett Slamdance-en, hívta fel a figyelmet a Dot&Line blog.

A Slamdance filmfesztivált 1995-ben alapították azok az amerikai függetlenfilmesek, akiknek alkotásai nem kerültek be a Sundance-re, mára elismert filmes eseménnyé vált. A Slamdance-en debütált rövidfilmjével többek közt Ari Aster (Örökség/Hereditary), Rian Johnson (Star Wars: Az utolsó jedik/Star Wars: Az utolsó Jedi), Christopher Nolan (Eredet/Inception), valamint Lena Dunham (Csajok/Girls) és Bong Joon Ho (Élősködők/Gisaengchung) is.

Az Annecy-ban bemutatott, számos fesztiválon szereplő, a budaörsi Primanimán a legnépszerűbb magyar animációnak járó Macskássy Gyula-díjat elnyerő és 14. Kecsekeméti Animációs Filmfesztiválon három díjjal is kitüntetett Szimbiózis egy fiatal nőt követ nyomon, aki a férje szeretői után kutat, féltékenységét pedig hamar felváltja a kíváncsiság és nyughatatlan érdeklődése életre szóló változást indít el benne. Andrasev Nadja három éve A nyalintás nesze című diplomafilmjével is versenyzett a Slamdance-en.

A Voltaire klasszikusának animációs adaptációja, a Candide Bera Nándor és Turai Balázs forgatókönyve alapján, Kreif Zsuzsanna látványvilágával és rendezésében készült. A Slamdance-en a sorozat kategóriában szerepel, egyedüli animációként.
Kapcsolódó