Két magyar rendező projektje a cseh dok.incubatorban


Hat másik peojekt mellett Püsök Botond és Hörcher Gábor egy-egy készülő filmjét is beválogatták a hat hónapos dok.incubatorba. A cseh műhely három, egyenként egy hetes részletben, személyes mentorálással segíti az alkotókat, a három legjobb projektet pedig egyenként 1500 euró értékű utómunka-lehetőséggel jutalmazza. Az alkotóműhelybe a filmek rough-cut verziójával lehetett jelentkezni.

Püsök Botond romániai versenyzőként került a kiválasztott nyolc közé. A Too Close főszereplője, Andrea egyedülálló anya, aki megpróbálja újra felépíteni az életét egy tragédia után: kilenc éves kislányát annak mostohaapja szexuálisan bántalmazta, és a bíróság sem szolgáltat igazságot az ügyben. Püsök 2017 óta forgat, ez lesz az első egészestés alkotása. A film vágója Bacskai Brigitta, vezető producere Irina Malcea (Luna Film). 

Püsök Botond: Too Close

Hörcher Gábor cseppet sem hétköznapi témába vág bele: az Emma Show egy díjnyertes szexchat-párról szól, Emma és Eddie az Egyesült Államokban él. Élő pornóshow-kat közvetítenek az interneten, sikeres reality-sztárok, tökéletes luxusban élnek és tökéletes a szexuális életük. Legalábbis addig, amíg van, aki nézze és fizessen érte… A dokumentumfilmet Lemhényi Réka vágja, producere Iványi Marcell.

A nyolc projekt fölött egy összesen húsz fős, nemzetközi szinten is elismert szakembercsapat – producerek, díjnyertes filmek vágói, PR- és marketingszakemberek – bábáskodik. A műhely „kis, családias közösségként” fog működni, tagjai sokat segítik egymásnak. A nemzetközi válogatáson kívül külön műhely várta a cseh és a szlovák jelentkezőket; a két másik mezőny nyerteslistáját is hamarosan közzéteszik.

(A borítóképen Hörcher Gábor két szereplője.)Kapcsolódó