Kifizettetnék Jussie Smollettel az álbűncselekmény nyomozási költségeit


Per elé néz az Empire sorozat sztárja, Jussie Smollett, mert nem fizette ki Chicago városának az általa megrendezett gyűlölet-bűncselekmény utáni nyomozás költségeit, 130 ezer dollárt.

Jussie Smollett ellen március végén ejtette a vádakat a Cook megyei főügyészség, bár hangsúlyozták, hogy nem mentették fel. A színészt februárban tartóztatták le saját maga elleni gyűlölet-bűncselekmény megrendezésének és a hatóság félrevezetésének vádjával. Smollett végig ártatlannak vallotta magát.

A vádejtés bejelentése után két nappal Smollett több mint 130 ezer dolláros számlát kapott a chicagói önkormányzattól, és egy hét határidőt, hogy kifizesse a rendőrök munkáját, akiket az eredeti vádirat szerint ő „dolgoztatott” a fiktív bűncselekmény kitalálásával. Mivel a határidő csütörtökön lejárt, és a színész nem fizetett, Chicago városa perrel fenyeget.

A háttérben a rendőrség és a főügyészség közötti konfliktus is húzódik: Kim Foxx megyei főügyész szerint Jussie Smollett nem jelent veszélyt a társadalomra, az ügye nem elég „komoly”, ezért felesleges börtönbe zárni, a chicagói rendőrség vezetője, Kevin Graham viszont más véleményen van, és csütörtökön nyilvánosan szólította fel lemondásra a főügyészt.

(Variety)Kapcsolódó