Kínában lesz a Godzilla vs Kong ősbemutatója 


Március 26-án Kínában debütál a Godzilla vs Kong című hollywoodi szuperprodukció – vagyis a távol-keleti országban öt nappal előbb láthatják majd a nézők, mint hogy az amerikai mozikba vagy streamingcsatornákra kerülne.

A crossover gyártói, a Warner Bros. és a Legendary Entertainment döntése mögött egyszerű gazdasági magyarázat áll: a franchise előző két darabja nagyobb mozibevételre tett szert Kínában, mint Észak-Amerikában, ráadásul az amerikai mozik nagyrésze a járvány miatt most is zárva tart, és nem lehet tudni, mikor nyílhat meg újra. (A Michael Dougherty rendezte Godzilla: King of the Monsters 135 millió dolláros bevétellel zárt Kínában – ez 25 millióval több az észak-amerikai bevételénél –, a franchise első, Godzilla című része pedig 77,6 millió dollárt gyűjtött össze a kínai mozikból 2014-ben, pedig akkor még a mainál jóval kevesebb moziban vetítettek Kínában.) Mindennek tudatában sem örült a döntésnek az amerikai forgalmazó, amely jogi lépéseket fontolgat miatta.

A kínai bemutatóra új trailer készült, amelyben más részleteket is megmutatnak, mint amiket az eredeti trailerbe bevágtak.

(Variety)Kapcsolódó