Kis Hajni filmje két díjat nyert a 14. BuShón


Izraeli kisfilm nyerte a 14. BuSho rövidfilmfesztivál fődíját, Kis Hajni Last Call című kisfilmje pedig két díjat is kapott szombat este.

A budapesti Puskin Mozi nagytermében szombat este szervezett díjátadón 64 nemzetközi film közül méltatták a legjobbakat. Nadav Shlomo Giladi Across the line című alkotása nyerte el a fődíjat. Ezüst BuSho-díjban részesült Kis Hajni Last Call című filmje, amit a diákzsűri is a legjobb fikciós alkotásnak választott.

A Bronz BuSho-díjat a May Day című belga rövidfilm alkotói, Olivier Magis és Fedrik De Beul vihették haza. A Médiatanács különdíját Kovács István Diák-Oscarra is esélyes kisfilmje, a délszláv háború idején játszódó Ostrom kapta meg.

Across the line

A Médiatanács legjobb magyar animációs kisfilmnek járó különdíját Hegyi Olivér Take me please című rajzfilmjének ítélték, amit a diákzsűri is a legjobb animációnak tartott.

A Visegrádi különdíjat Deák Kristóf A legjobb játék című filmje kapta, a Sziget különdíját pedig Tóth Barnabás Susotázs című munkája érdemelte ki.

Sopron városának díját Dombrovszky Linda kisfilmje, a Kockaember nyerte meg.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.Kapcsolódó