Kísérleti és kisjátékfilmeket vár idén a Filmgalopp versenye Kísérleti és kisjátékfilmeket vár idén a Filmgalopp versenye

Kísérleti és kisjátékfilmeket vár idén a Filmgalopp versenye

A Filmtett Egyesület a 20. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle keretében hatodik alkalommal is meghirdeti erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot, ezúttal ismét a fikciós alkotásokra (kísérleti és kisjátékfilmek) koncentrálva.

A Filmgalopp versenye a 20. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein, október 7. és 11. között zajlik. A verseny célja tehetséges, fiatal, erdélyi magyar filmalkotók felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által.

A 6. Filmgaloppra olyan, 2018. január 1-je óta elkészült fikciós (élőszereplős vagy animált, kísérleti vagy drámai alkotás, nem dokumentumjellegű) alkotásokat lehet nevezni, amelyek stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készültek, és javarészt magyar nyelven szólalnak meg.

A filmek nevezési határideje 2020. augusztus 23. A beválogatott filmek listája szeptember 1-jén válik nyilvánossá, a díjkiosztó a Filmtettfeszt záróünnepségén lesz, Kolozsváron.

Pályázati feltételek, online nevezési lap és további információk elérhetők a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle honlapján.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat