Kisvárosi hentesről szóló sorozatterv nyerte a Hypewriter fődíját


Kiosztották a díjakat az első Budapesten megrendezett nemzetközi televíziós pitchfórumon, a Hypewriteren.

A hentes (The Butcher) című sorozattervnek ítélték kedden a Hypewriter fődíját. A győztes alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan projektjének pilotepizódját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el, várhatóan 2019 elején sugározzák majd.

A Magyarországon élő alkotópáros a Készhelyzet című tízrészes sorozatot jegyzi. Új tervük Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat epizódjai visszatekintenek életére és tetteire, és bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van: mindannyian gyűlölték Karcsit.

Hypewriter

A szervezők közleménye szerint a Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 28 országból 159 pályamű érkezett. A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük párkapcsolati témájú dráma-komédia, politikai szatíra, noir és sorozatgyilkosos krimi is. A nyolc döntős a kedd délelőtti eseményen mutatta be televízióssorozat-ötletét a nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A rendkívül erős mezőnyre való tekintettel a zsűri megosztott második helyen rangsorolta Koncz Teréz Bride to be Sure című sorozatötletét, illetve a Szlovákiából érkezett Michal Baláž The Ravens című tervét. A harmadik díjat Kofrán Gergely Hammer and Pickle című projektje nyerte. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.Kapcsolódó