Kolozsvárról Cottbusba jutott, Cannes-ba megy tovább egy moldovai filmterv


A connecting cottbus pitching fórum legjobb bemutatónak járó díját a moldovai feketekomédia, a Carbon nyerte. Ion Borș rendezése a kolozsvári Transilvania Pitch Stop alkalmával kapott esélyt a németországi bemutatkozásra.

A filmterv ezzel a díjjal újabb szintet léphet, az 1500 eurós pénzjutalom mellett ugyanis a nyeremény abban áll, hogy a projekt producerei, Ion Borș és Sergiu Cumatrenco, jr. akkreditációt kapnak a 2020-as cannes-i filmfesztivál szakmai programjára.

A 15 ezer euró értékű szolgáltatáscsomaggal járó Avanpost Pitch Packaging Award az Athlete című török filmtervé lett (rendező: Semih Gulen, producer: Arda Ciltepe). Különdíjat ítélt oda a zsűri Kristina Buozyte litván producer Vesper Seeds című sci-fi projektjének.

Az először átadott MIDPOINT Consulting Award nyertese a lengyel Wet Monday (rendező: Justyna Mytnik, producer: Marta Gmosinska), az orosz Convenience Store (rendező: Mikhail Borodin, producer: Artem Vassiliev), az izraeli No Land for Me (rendező: Ram Nehari, producer: Yifat Prestelnik).

A Works in Progress szekcióból az ukrán Blindfold (rendező: Taras Dron, producer: Valeria Sochyvets) kapta a D-Facto Motion WIP Award elismerést.

A szervezők szerint a connecting cottbus pitching fórumon az elmúlt húsz évben bemutatott projektek több mint fele már megvalósult.

(Film New Europe)Kapcsolódó