Koronavírus-antológiafilmet készítene Timur Bekmambetov


A kazah-orosz filmrendező nemzetközi felhívást tett közzé: történeteket gyűjt a koronavírus miatti bezártságról, a járvány egyfajta filmes antológiáját tervezi elkészíteni.

Bekmambetov rövid videókat és forgatókönyv-pitcheket vár, amelyek valós beszámolókban vagy fikciós történetekben mesélnek a világjárványról, amely már a Föld lakosságának egyharmadát az otthonába zárta. Az ezek alapján készülő rövidfilmek Bekmambetov Screenlife-formátumába fognak bekerülni: a videót egy okostelefon vagy egy számítógép monitorjára komponálja. (Mintaként ld. a Bekmambetov vezette Bazelevs Stúdióban készült Unfriended és Searching című alkotásokat, amelyek egymillió dollár körüli költségvetéssel készültek, és 64, illetve 75,5 millió dolláros nemzetközi bevételt gyűjtöttek össze.)

A projekt munkacíme Tales From The Quarantine (Mesék a karanténból); a tíz legjobb történet leforgatására a Bazelevs Stúdió tíz-tízezer dollárt szán.

„Ami most történik, abból nincs visszaút – fogalmazott Bekmambetov. – Egy újfajta valóság részesei vagyunk, és a képernyő valóságán keresztül kommunikálunk, fejezzük ki magunkat és fejtjük ki a gondolatainkat. Fontos, hogy az ember megtanulja humanizálni ezt a teret, és úgy gondolom, ez csak a mindennapi életünk történeteinek az elmesélése révén lehetséges. Szóval úgy döntöttünk, hogy elindítjuk ezt az új projektet, és lehetővé tesszük, hogy az emberek kifejezzék magukat a mi képernyős történetmesélési tapasztalatunk segítségével.”

„Bárki, aki otthona csapdájába esett – filmes szakemberektől és hétköznapi emberekig – pitchelheti az ötletét. Be akarjuk mutatni a koronavírus-világjárvány alatti életet és az önként bezárkózott világot, a laptopok és az okostelefonok képernyői segítségével” – áll Bekmambetov felhívásában.

A pályázatra a Screenlifer weboldalán lehet nevezni. A beérkező anyagokból hetente kettőt közzétesznek a screenlifer.com weboldalon és a Bazelevs szociálismédia-csatornáin.Kapcsolódó