Középkori misztikus kalandfilmben játszik főszerepet Gera Marina


A fekete pók svájci–magyar koprodukcióban készül, a forgatás nemrég zárult. A helyszíneket az alkotók a Mafilm fóti középkori várdíszletében, a göböli középkori díszletvárosban és a Szentendrei Skanzenben találták meg. A mozibemutatót jövő novemberre tervezik.

A 12. században játszódó kalandfilm regényadaptáció: Jeremias Gotthelf azonos című, nagy sikerű könyvét dolgozza fel, rendezője Markus Fischer. 

A hátborzongató történet főszereplője, egy bátor, fiatal bába paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja rá a falura, és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért.  

A 36 napos forgatást kétéves előkészítés előzte meg. A felvételek a járványügyi szabályok szigorú betartásával készültek, a magyar stáb 120 főből állt. Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészekkel együtt Gera Marina is játszik a filmben – adta hírül a Nemzeti Filmintézet, amely 54 millió forinttal támogatta a produkciót.

A fekete pók a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül.  Kapcsolódó