Közösségi finanszírozásból készülhet film a magyar számítógépes élet kezdetéről


A budapesti szubkultúrákról szóló Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb részéhez közösségi finanszírozással teremtenék elő a pénzt az alkotók. Az új epizód a magyar számítógépes élet kezdetéről szólna.

Becsempészett C64-ek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub – erről szólt az 1980-as-’90-es évek önszerveződő magyar számítógépes szubkultúrája, és ezt térképezné fel a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része.

A film készítői 10 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni az Indiegogo-n, az első három nap alatt már meg is haladta a 3 ezret a támogatások összege. Különböző támogatói csomagokat lehet megvásárolni az oldalon, amelyekért esetenként ajándék is jár.

A Vakondok 2010-ben készült, Csépai Gábor és Matusik Szilárd rendezte epizódja a legjobb nemzetközi dokumentumfilm díját nyerte el a New York-i Nemzetközi Film- és Videofesztiválon. 

(magyar.film.hu)Kapcsolódó