Légy kritikus! Ingyenes workshop indul a Primanimán


Október 14-ig lehet jelentkezni a Primanima és a & Line portál első kritikaíró workshopjára. A nemzetközi elsőfilmes animációs fesztivált október 24. és 27. között szervezik meg Budaörsön.

Az ingyenes workshop résztvevői a Primanima rövidfilmjeiről írnak kritikákat a fesztivál ideje alatt, amelyek megjelennek az animációs filmekkel foglalkozó Dot & Line oldalon. A legjobb fesztiválkritikus díjat is kap, illetve később publikálási lehetőséget a Dot & Line-on, írják közleményükben a szervezők.

A résztvevők Kránicz Bence filmkritikus segítségével megtudhatják, hogy hogyan ragadható meg egy film lényege, mitől lesz találó, vicces, pontos vagy személyes egy kritika, miért több ez, mint ha kommentben leírnánk a véleményünket a filmről, illetve miben különbözik egymástól, ha élőszereplős vagy animációs filmről írunk. Kránicz Bence a Filmvilág, a Prizma és a 24.hu filmkritikusa, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője, PhD-hallgatóként a korai magyar filmkritika történetével foglalkozik az ELTE BTK Film-, Média- és Kultúraelméleti Doktori Programjában.

A jelentkezés feltétele egy rövid életrajz beküldése a primanima@primanima.hu email-címre október 14-ig. A magyar nyelven zajló műhelymunkára határon túli jelentkezőket is várnak. A résztvevők fesztiválbérletet és helyszíni ellátást, igény esetén szállást is kapnak.Kapcsolódó