Lehet jelentkezni az Ars Sacra Filmfesztiválra


Megnyílt a jelentkezés az idén ötödik kiadásához érkező Ars Sacra Filmfesztiválra. A nevezés határideje május 31. Az Ars Sacra Filmfesztivált 2020. szeptember 14. és 20. között szervezik meg a budapesti Tabán Art Moziban.

A fesztiválra emberi sorsokról, az emberi élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök emberi értékekről szóló filmeket várnak, vagy olyan alkotásokat, amelyek bemutatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát, vagy részben/egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak.

A 2018. január 1-e után készült, és a tavalyi fesztiválra be nem küldött filmeket, műfaji megkötés nélkül az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • egészestés dokumentumfilm
  • rövid dokumentumfilm
  • rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti)

Egy alkotó kategóriánként két-két filmet nevezhet. A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el, minden nevezőt értesíteni fognak a zsűri döntéséről augusztus 15-ig.

A nevezett filmet az adatlapon egy tetszőleges videómegosztón (YouTube, Vimeo stb.) keresztül kell megtekintés céljából a szervezők rendelkezésére bocsátani (fájlküldőn keresztül – WeTransfer, GoogleDrive stb. – nem fogadnak nevezést). A nevezett filmnek a videó megosztón legalább 2020. augusztus 15-ig elérhetőnek kell lennie.

A zsűri kategóriánként ad ki díjakat, a díjazottak pénzjutalomban részesülnek.

További információk elérhetők a fesztivál honlapján: www.ars-sacra.hu.Kapcsolódó