Lehet nevezni a TIFF helyi versenyébe


Profi vagy amatőr filmesek, vizuális művészek és videótartalom-készítők munkáit várja idén is a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál helyi versenyprogramja. 

Idén 11. alkalommal nevezhetik filmjeiket a kolozsvári, a kincses városból elszármazott, vagy a megye bármely településén élő filmalkotók a TIFF helyi versenyébe. A megmérettetésre online lehet jelentkezni május 5-éig.

A filmek nem haladhatják meg a félórás időtartamot, és a 2019. április 30. és 2020. május 4. közötti időszakban kell elkészülniük. A kulcsszó az eredetiség, műfaji megkötés nincs. Teljes versenyszabályzat itt.

Az előválogatás eredményét május 25-én teszik közzé. A legjobb alkotásokat a TIFF szokás szerint műsorra tűzi. A verseny 1500 euró értékű fődíjának sorsáról három tagú zsűri – Bogdan Mureșanu rendező, Cătălin Cristuțiu vágó és Mihai Fulger filmkritikus – dönt, az Ecsetgyár háromtagú zsűrije pedig 300 euró értékű különdíjat fog átadni a legjobb olyan alkotásnak, amely a helyi közösség vagy napjaink társadalmának legégetőbb problémáit dolgozza fel.

Az elmúlt tíz évben több mint 200 filmet neveztek a TIFF helyi versenyébe. Az alkotók többnyire fiatal filmesek, diákok és pályakezdők. A versenyben rendszeresen szerepelnek magyar filmek is, és nem ritka, hogy a díjak valamelyikét is magyar alkotó vegye át.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 19. kiadását május 29. és június 7. között szervezik meg Kolozsváron.

 
Kapcsolódó