Leos Carax új filmje nyitja idén a Cannes-i Fesztivált Leos Carax új filmje nyitja idén a Cannes-i Fesztivált

Leos Carax új filmje nyitja idén a Cannes-i Fesztivált

Az Annette című romantikus musical lesz az idei Cannes-i Fesztivál nyitófilmje. A Leos Carax rendezte, Adam Driver és Marion Cotillard főszereplésével készült alkotás versenyez is a fesztiválon. Világpremierjét július 7-ére időzítették.

A fesztiválpremierrel egyidőben a francia mozik is vetíteni kezdik a filmet.

Az Annette Carax első angol nyelvű alkotása, de a rendező nem először versenyez Cannes-ban: A Pont-Neuf szerelmesei (Les amants du Pont-Neuf, 1991), a Pola X (1999), a Tokyo! (2008) és a Holy Motors (2012) bemutatója ugyanitt volt (A Pont Neuf szerelmesei nem került be a hivatalos versenyprogramba, a Tokyo!-t pedig az Un certain regard szekcióban mutatták be).

„Minden Carax-film külön esemény. Ez pedig teljesíti az ígéreteit! Az Annette az az ajándék a mozi, a zene és a kultúra szerelmesei számára, amire vártak, ami után egész tavalyi évben sóvárogtak” – fogalmazott Pierre Lescure, a fesztivál elnöke.

A fesztivált idén a szokásosnál később, május közepe helyett július elején szervezik meg, a központi versenyprogramot pedig csupán május 27-én teszik nyilvánossá. A zsűri elnöke idén Spike Lee amerikai rendező lesz.

(Variety)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat