Ma este a Budapesti Távmozi is vetíti a Békeidőt


A Magyar Film Napja alkalmából ma este a Budapesti Távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmjét, a Békeidőt. Magyar idő szerint este 20 órai kezdettel erre a linkre kattintva, 990 Ft-os áron lesz nézhető a film (virtuális mozijegyek elővételben is válthatók). Török-Illyés Orsolya, a film egyik főszereplője és producere elmondta: „Fontos ünnep nekünk a Magyar Film Napja, ezért boldogan járultunk hozzá ahhoz, hogy ezen a napon a múlt héten bemutatott Békeidőt nagy kedvezménnyel nézhessék meg a filmbarátok.”

A vetítés után – kis szusszanásnyi és emésztési időt adva a közönségnek –, 22 órakor a Művész mozi Facebook-oldalán virtuális közönségtalálkozó lesz, ahol Kovács Gellért Filmszerész beszélget majd a film rendezőjével, miközben kommentekben a nézők is feltehetik kérdéseiket a filmmel kapcsolatban. A beszélgetéshez bárki csatlakozhat, annak tehát nem feltétele az azt megelőző mozizás.

Hajdu Szabolcs legújabb nagyjátékfilmje április 23-án – úttörő módon – a www.vimeo.com/ondemand/bekeidofilm linken debütált, ahol regisztráció és bankkártyás fizetés után, csak Magyarországon és Romániában – választható román vagy angol felirattal – 4,99 dolláros (kb. 1600 Ft) áron 24 órára folyamatosan kölcsönözhető.  Az elmúlt napokban közel 2500-szor bérelték ki a filmet az online platformról, ami a becslések szerint hozzávetőlegesen 6–7000 nézőt jelent. „Ez egy váratlan és erős kezdés. Bizakodtunk abban, hogy ezzel az új forgalmazási stratégiával el tudjuk juttatni a filmet a közönséghez. Az első hétvégi adatok nagyon bíztatóak. Reméljük, folytatódik ez a tendencia” – nyilatkozta Hajdu Szabolcs.

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai;  egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

A Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében készült alkotás főbb szerepeiben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak, a film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’ Disco szerezte. A film gyártója a Látókép-Production Kft., producerei Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön stb.)Kapcsolódó