Ma kezdődik a 18. Anilogue a Toldi Távmoziban


Ma kezdődik a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a Toldi Távmoziban, ahol 52 alkotást – köztük három egészestés alkotást – láthatnak a nézők vasárnapig.

A fesztivál hivatalosan Anca Damian román filmrendező optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai című filmje vetítésével kezdődik. A műsorban szerepel A kedvenc háborúm című alkotás, amely Annecyban és Bucheonban is díjat nyert. Az esemény zárófilmje pedig Ajumu Watanabe japán alkotó A tenger gyermekei című animéje lesz.

Idén 24 rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért és 15 alkotás pályázik a legjobb gyerekfilm díjára, köztük több magyar alkotás is. A rövidfilmes versenyben szerepel Darabos Éva Pá kis panelom!, Ulrich Gábor Dűne és Lantos Júlia Inkognitó című alkotása. A gyermekfilmek versenyében Orosz Judit Odakint, M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Kuflik 2 – Tengerre kuflik!, valamint Ulrich Sára Kérdezős vers című munkáit láthatja a közönség.

Két online workshop is színesíti a fesztivál kínálatát. Pénteken 15 órakor az Amanita Design cseh számítógépes játékfejlesztő cég egyik munkatársa tart előadást új fejlesztéseikről, 17 órakor pedig Több, mint filmzene címmel Alpár Balázs játékos, interaktív, élménypedagógiára épülő zenei foglalkozás tart rendezőknek/vágóknak/producereknek azzal a céllal, hogy segítse a filmkészítők zenei és hangi koncepcióinak tudatosabb kialakítását.

(MTI)Kapcsolódó