Ma mutatják be a Berlinalén az új Fliegauf-filmet


A bemutató napjára elkészült a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon versenyző Rengeteg – Mindenhol látlak teasere is.

A karantén, a be- és összezártság idején különösen aktuális filmben korábban láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet.  Az első részhez hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol, ahol a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert. A hivatalos szinopszis szerint: „Törött edény a padlón, a nagypapa nem válaszol – a csend fenyegető. Mi történt? Bionikus végtaggal élő lány gym-parkban edz – ki leselkedik rá a sötétben? Egy másik lány nyomtalanul eltűnik a digitális elvonókúra után bajban van, vagy csak játszmázik az exszel? Ki az, aki esténkén lejár a pincébe, és halkan beszélni kezd egy szekrényhez?  Ki van odabent? Exheroinista férfi nem biztos hogy túléli a műtétjét de akkor miért tűnik földöntúlian elégedettnek? Kiskamasz tudatja az anyjával, hogy Isten képzeletbeli karakter, úgy mint mondjuk Gandalf képes megemészteni ezt a mélyen vallásos édesanya? Az áltudománnyal félrekezelt lány egy ismeretlen férfi nevét motyogja a halálos ágyán. Ki ez az ember, és miért ismételgeti a nevét a haldokló? Mit akar tőle? Világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni. Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg – Mindenhol látlak hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést.”

A 71. Berlinale első, online felvonásának szakmai közönsége ma láthatja a filmet, amelynek írója és rendezője Fliegauf Bence. A az alkotásban szerepet kapott Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli, Végh Zsolt és Balla Eszter, de a hivatásos színészek mellett feltűnik benne a zenész Víg Mihály, a közel százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, a Dealer főszereplője, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is. A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült alkotás producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fliegauf Bence, Beke Tamás, Fancsikai Péter szerezte.

A teaser-t Nyoszoli Ákos és Gyuricza Mátyás képeinek felhasználásával Besenyői Ádám készítette a rendező koncepciója alapján.Kapcsolódó