Magyar animáció versenyez Annecy-ben


Andrasev Nadja új animácós rövidfilmje, a Szimbiózis is szerepel az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjának eddig bejelentett részében.

A francia-magyar koprodukcióban készült, 12 perces animáció főszereplője egy megcsalt feleség, aki férje szeretői után kezd nyomozni, ám ahogy egyre mélyebbre ás, a féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság

A Szimbiózis a francia MIYU és a magyar SALTO Film koprodukciójában készült, a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán kapott támogatást 2017-ben, francia támogatói pedig a France Télévisions, Drôme megye, Valence Romans agglomeráció, valamint az Auvergne-Rhône-Alpes régió filmközpontjai, illetve a dán The Open Workshop. Zenéjét az a dán Mads Vadsholt szerezte, aki Bucsi Réka Solar Walk című filmjén is dolgozott, hangdizájnere pedig Lukács Péter Benjamin, aki Andrasev Nadja korábbi filmjén, A nyalintás neszén is dolgozott, hívja fel a figyelmet cikkében a Dot & Line.

A június 10. és 15. között megrendezett Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjából eddig 80 filmet ismertettek. A diplomafilmes mezőnyt, ahol szintén esélyesek magyar alkotások, március végén mutatják be.

(Dot & Line)Kapcsolódó