Magyar diplomafilmet is vetítenek Cannes-ban Magyar diplomafilmet is vetítenek Cannes-ban

Magyar diplomafilmet is vetítenek Cannes-ban

A Cannes-i Fesztivál meghívta Cinéfondation nevű programjába Rudolf Olivér Fonica M-120 című diplomafilmjét.

„Egy kisfiú emlékfoszlányaiból felépülő világról, az ahhoz való ragaszkodásról és az első szerelemről szerettem volna filmet csinálni” – idézi a 2020-ban készült diplomafilm rendezőjét az NFI közleménye. A 24 perces Fonica M-120 főszereplője Áron, egy 10 éves, magányos kisfiú, aki az anyjával él egy ócska szálló egyik szobájában. A felnőttek között téblábolva különös világot épít fel magának, aminek főbb szereplői az apja, egy dal és egy zenegép. Egy nap új vendég érkezik a szállóba és teljesen felforgatja Áron életét. A fiúnak döntenie kell, hova tartozik.

A forgatókönyvet a rendező, Kocsányi András és Kungl Zsigmond közösen jegyzi, a főszerepet a 10 éves Kovács Kristóf amatőr színész játssza, a további szerepekben Keresztes Tamás, Kunert Mici és Botos Éva látható. A Fonica M-120 operatőre Podányi Dániel volt.

Rudolf Olivér a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×7 osztályának hallgatójaként végzett 2019-ben.

A vizsga- és diplomafilmeket bemutató rangos Cinéfondation program része a cannes-i fesztivál hivatalos válogatásának; az elmúlt években többek közt Mundruczó Kornél, Kocsis Ágnes, Szimler Bálint, Kárpáti György Mór, Andrasev Nadja korai alkotásai szerepeltek itt.

 

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat