Magyar egészestés animációt fejlesztenek Annecyban


Forró helyzet a hüllők bolygóján – ez a címe Kreif Zsuzsanna és Turai Balázs egészestés sci-fitervének, amely az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztivál tavaly létrehozott filmtervfejlesztő műhelyébe nyert felvételt.

Az annecy-i fesztivált is szervező CITIA központ 2022. április 4. és 30. között szervezi meg egészestés animációs filmek vizuális fejlesztésére létrehozott residency programját. A három hónapos program során a cél a forgatókönyvek véglegesítése, illetve későbbi gyártási pályázatokhoz felhasználható látványtervek és storyboardok elkészítése. A személyre szabott mentoráláson alapuló programra 30 projekt pályázott, a három befutó pedig a francia Ismaël Joffroy Chandoutis Deep Fake, a mexikói Emilio Ramos Hanta, valamint Kreif Zsuzsanna és Turai Balázs Forró helyzet a hüllők bolygóján (Dino Doom on Desert Planet) című filmterve.

A felnőttekhez szóló, szatirikus hangvételű, magyar sci-fiben egy, az univerzum szélén unalmas életét tengető, tinédzser meteorlány beleszeret egy távoli bolygón élő munkásfiúba, és a kedvéért maga mögött hagyja korábbi lakhelyét. A fiú egy dinófarmon dolgozik, titkos hobbija az erotikus sci-fi regények olvasása, és szuperhős énjéről való fantáziálás. A meteorlány telepatikus képességeivel megbabonázza őt, közeledtével pedig óriási forradalmi és szerelmi robbanást idéz elő, amely elkerülhetetlenül a végzetükhöz vezet. A szerelmi történet hátterében szó lesz osztálykülönbségekről, természeti katasztrófákról és a vallási fanatizmusról is. A film világát René Laloux Az idő urai és A vad bolygó című filmjei, a 80-as években bemutatott, Az elsüllyedt világok című animációs sorozat, valamint az 50-es évek sci-fi regényeinek borítói ihlették.

Kreif Zsuzsanna és Turai Balázs újra Benjamin Efrati zeneszerzővel – candide-os alkotótársukkal – fog együtt dolgozni, forgatókönyvíró társuk pedig az angol Clare Macdonald. A film két producere Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin.

(filmhu, dot&line)
Kapcsolódó