Magyar és román tehetségek is részt vesznek a Berlinale Talents programban


77 ország 250 filmes szakemberét válogatták be a 69. Berlinálé idején, február 9-14. között zajló Berlinale Talents programsorozatba. Magyar látványtervező, román színész és román producer is van köztük, a szakmai program egykori résztvevője, az Arany Medve-díjas Adina Pintilie pedig előadást tartani tér vissza.

Tasnádi Zsófia, a Jupiter holdja art directora és a Rossz versek látványtervezője, az Adrian Sitaru Ilegitim című filmjében főszerepet játszó Robi Urs, és Bogdan Crăciun, a Breaking News (r. Iulia Rugină), a romániai mozik válságáról szóló Cinema, mon amour című dokumentumfilm és Tudor Giurgiu Superman, Spiderman sau Batman című rövidfilmjének producere is részt vesz a programban.

A hat napos rendezvény célja lehetőséget adni a résztvevőknek a tapasztalatcserére, szakmai kapcsolatok építésére, filmes projektjeik továbbfejlesztésére.

A Berlinale Talents programban eddig több mint ötezren vettek részt, akik közül minden évben legalább hetvenen térnek vissza filmmel a berlini filmszemlére, és gyakran osztják meg tapasztalataikat az „újoncokkal”. Ebben az évben az Arany Medve-díjas Ne érints meg! (Nu mă atinge-mă) rendezője, Adina Pintilie és producere, Bianca Oana beszél saját esetükből kiindulva a művészfilm piaci lehetőségeiről.Kapcsolódó