A magyar film került a reflektorfénybe Luxemburgban


A Drakulics elvtárs nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált, amely idén a „mindig meglepő újdonságokkal előrukkoló” magyar filmnek szenteli CinéFocus elnevezésű programját. A fesztiválon Felméri Cecília Spirálja is versenyez.

Október 8. és 25. között szervezik meg Luxemburgban a CinÉast filmfesztivált, amely idén 21 közép-európai ország kortárs filmalkotásait mutatja be. A 13. kiadás szervezői a „gazdag filmörökségéről híres és mindig meglepő újdonságokkal, kiváló és merész filmekkel előrukkoló” magyar filmgyártásra irányítják a reflektorfényt.

A CinéFocus programban hat mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvencét, amelyre a magyar mozikban több mint 130 000 néző váltott jegyet.

A versenyprogramba kapott meghívást Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban, Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása, amelyben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A Spirál november 19-én mutatkozik be a magyar mozikban.  

Kölcsey Levente Locarnóban debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című, MOME-s diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban – adta hírül a Nemzeti Filmintézet.Kapcsolódó