Magyar film lett a közönségkedvenc Triesztben Magyar film lett a közönségkedvenc Triesztben

Magyar film lett a közönségkedvenc Triesztben

Lengyel Balázs első mozifilmje, a Lajkó – cigány az űrben című feketekomédia nyerte a 18. Science+Fiction fesztivál közönségdíját. A vasárnap véget ért olaszországi seregszemle 25 új mozifilmet és számos rövidfilmet vonultatott fel.

Lengyel Balázs az HBO sikeres tévésorozatának, az Aranyélet második évadának a vezető írója, akinek a Lajkó – cigány az űrben az első nagyjátékfilmje. A rendező a XX. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történetnek szánta a filmet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események. „A XX. század nagyszüleink százada, az ő sorsaik nyögik azoknak a borzalmaknak a súlyát, amiről talán humorral lehet a legőszintébben beszélni, és ami kihat a mai generációk életére is” – vallja Lengyel Balázs a történetről.

A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült vígjátékot március végén mutatták be a magyarországi mozik, Romániában a Filmtett forgalmazta szeptember elejétől, nemzetközi premierje pedig az A-kategóriás varsói filmfesztiválon volt októberben.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat