Magyar film nyerte az Alter-Native fődíját


Tóth Barnabás Susotázs című filmje nyerte a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját. A szemle díjazottjait szombat este hirdették ki.

A november 7. és 11. között 26. alkalommal megszervezett filmfesztivál díjaiért 48 rövidfilm versenyzett, amelyeket öttagú zsűri bírált el: Kántor László producer, filmrendező, operatőr, Theo Marton színész, Nemes Gyula filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Adina Popescu kulturális újságíró, író, dokumentumfilm-rendező és Szuszámi Zsuzsa, a Marosvásárhelyi Rádió művészeti műsorának szerkesztője, művészettörténész.

Susotázs

A diákzsűri díját és az Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman által felajánlott töltőtollat a moldovai Evgheni Dudceac nyerte a Miliard című filmmel.

A zsűri különdíját a finn Jukka Silokunnas kapta az Eltűnési pont (Vanishing Point) című alkotásért.

A Maros Megyei Madisz legjobb diákfilmnek járó Simó Sándor emlékdíját a németországi Jonas Riemer Mascarpone című filmje kapta a Maros Megyei Tanács támogatásával.

A Nemzeti Kulturális Alap díját az ukrajnai Stepan Koval és Oleksandr Kolodii Labirintus (Labirint) című alkotása nyerte.

Marosvásárhely város díját az oroszországi Roman Sokolov A naplemente elmélete (The Theory Of Sunset) című filmje érdemelte ki. A filmfesztivál fődíját a Maros Megyei Tanács felajánlásával a magyarországi Tóth Barnabás Susotázs című kisfilmje nyerte.Kapcsolódó