Magyar filmterv nyert a CEE Animációs Fórumon


Tamás Iván Macskakirálylány című filmterve nyerte a tv-sorozatok és speciálok versenyét a CEE Animációs Fórumon (korábban Visegrádi Animációs Fórum). Román producer is ösztöndíjban részesült.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb animációs pitchfórumát hetedszerre rendezték meg május 6. és 8. között a csehországi Třeboňban. Az Anifilm fesztivállal párhuzamosan megszervezett szakmai találkozón 33 projekt mutatkozott be, köztük három magyar és két román animációs filmterv.

A tv-sorozat és -speciál kategóriát Tamás Iván Macskakirálylány című minisorozatterve nyerte, amely Tamás Zsuzsa azonos című mesekönyve alapján készül, főszereplője pedig Bánatos királyfi, akinek az életébe váratlanul egy macska toppan be. A sorozatot a CUB Animation gyártja, producere Gelley Bálint. A zsűri elsősorban a filmterv humorát értékelte, illetve a „szép naív, retro dizájnt, amely klasszikus, de nem régimódi”. A Macskakirálylányt a médiatanács is támogatja.

A legjobb egész estés filmnek járó különdíjat és a Pop Up Film Residency ösztöndíjat egy ír-magyar-francia koprodukció, a Piece nyerte (r. Alan Holly), amely a dublini And Maps And Plans, a budapesti CUB Animation és a párizsi Ikki Films gyártásában készül.

Ioana Lascar, a romániai deFilm munkatársa, a Viskovitz (r. Serghei Chiviriga) producere Eave Marketing Workshop ösztöndíjat nyert.

A díjazottak listája itt érhető el.Kapcsolódó