Magyar filmtervet díjaztak Karlovy Varyban


Fabricius Gábor Szex, drót, rock’n roll című filmtervét díjazták a Karlovy Vary filmfesztivál szakmai programján, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató Eastern Promises címmel megrendezett fórumon.

Fabricius első mozifilmterve a kora ’80-as évek magyarországi punk zenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával fejlesztik.

A filmalap közleménye szerint a Works in Development – Feature Launch címmel megrendezett, és a kedd esti díjátadóval zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek. Köztük volt egy román filmterv is, Octav Chelaru és Livia Rădulescu Balaur című projektje. A kiválasztott projektek korábban a prágai székhelyű Midpoint filmterv-fejlesztői program résztvevői voltak.

Szex, Drót, Rock ’n Roll

A szakmai zsűri a legjobb vízió díjával méltatta a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10 000 euró értékű díj a Litvániában megrendezett Art Department Masterclass programban való részvétel.

Fabricius nemzetközi szakembergárdával közösen rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock ’n Roll-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.Kapcsolódó