Magyar rövidfilmet díjaztak a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


Január 28. és február 3. között 5. alkalommal rendezték meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF) a Cinema City Aréna moziban. A rendezvény teltházas vetítésekkel zárult.

A művészeti élet, a közélet és a sajtó elismert szereplőiből álló magyar és nemzetközi zsűri öt kategóriában döntött a díjakról. Külön értékelte a filmeket a diák és a nyugdíjas zsűri is, és a fesztivál közönsége is szavazhatott a kedvencére.

A Meztelen remény kategória fődíjasa a Túl minden határon (Over the Limit, r. Marta Prus), különdíjasa A hinta (The Swing, r. Cyril Aris). A Meztelen üzenet kategória fődíjasa a Segélykiáltás a Kínai munkatáborból (Letter from Masanjia, r. Leon Lee), különdíjasa az Ugatás a távolból (The Distant Barking of Dogs, r. Simon Lereng Wilmont). A Meztelen igazság fődíjasa Christian Frei Genezis 2.0 című filmje, különdíjasa Hans Block és Moritz Riesewieck Tisztogatók (The Cleaners) című filmje. A Meztelen szenvedély kategória fődíjasa az America (r. Erick Stoll, Chase Whiteside), a különdíjas Jean Libon és Yves Hinant Isten engem úgy segéljen (So Help Me God) című filmje. A Meztelen rövidség kategóriában Oláh Kata és Csukás Sándor Mignon című filmje nyert.

A nemzetközi diákzsűri díját Hogir Hirori A hatástalanító (The Deminer) című filmje kapta. A nyugdíjas zsűri Hans Block és Moritz Riesewieck Tisztogatók (The Cleaners) című filmjét díjazta. A közönségdíjat Daniel McCabe Ez Kongó (This Is Congo) című filmje kapta.

(közlemény)Kapcsolódó