Magyar sci-fi animáció mutatkozik be az annecy-i pitchfórumon


Kreif Zsuzsanna legújabb filmterve, a Forró helyzet a hüllők bolygóján szerepel a , június 10. és 15. között megszervezett Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál pitchfórumán.

A rangos animációs rendezvény újabb magyar részvételére a Dot & Line blog hívta fel a figyelmet. Mint írtuk, a rövidfilmes versenyben Andrasev Nadja Szimbiózis című filmjét vetítik, a diplomafilmes versenybe pedig két MOME Anim diplomafilmet hívtak meg, Buda Flóra Anna Entropia, valamint Hana Yamazaki The Act of Breathing című alkotását.

A MIFA pitchfórumra közel 500 filmterv közül 7 egész estés alkotást, 6 rövidfilmet, 8 tv-sorozatot és speciált, 6 transzmédia projektet hívtak meg, emellett tíz filmötletet olyan országokból, ahol az animációs filmgyártás még fejlődőben van.

Kreif Zsuzsanna Forró helyzet a hüllők bolygóján (Dino Doom on Desert Planet) munkacímű kisfilmterve egy unatkozó tinédzser meteorlány és egy távoli bolygón élő, dínófarmon dolgozó fiú szerelméről szól, amelynek elkerülhetetlen robbanás lesz a vége. A 20 perces, felnőtteknek szóló, szatirikus sci-fi animáció a 80-as évek sci-fi animációit, a szörnyfilmeket, valamint a kaland- és katasztrófafilmeket idézi. Zenéjén Benjamin Efrati dolgozik, akivel Kreif Zsuzsanna már a Candide sorozaton is dolgozott.

Az animációs kisfilm gyártója a Boddah, producerei Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. Osváth Gábor 2018-ban is jelen volt a MIFA pitchfórumán Vácz Péter Filmfabriq gyártásában készülő Noé fája című kisfilm-tervével, amelyből azóta egész estés animációt terveznek.

(Dot & Line)Kapcsolódó