Magyarország-szerte vetítik a BIDF Extra filmjeit


Csütörtöktől több magyarországi városban is vetítik a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeit a BIDF Extra programsorozat keretében.

Budapesten január 28. és február 3. között rendezték meg a fesztivált, amelynek során egy héten át teltházas vetítésekkel mutattak be fesztiváldíjas dokumentumfilmeket. Ezeket láthatja áprilisban és májusban Pécsen, Győrben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, valamint Szentendrén a közönség – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Tisztogatók (The Cleaners), a Túl minden határon (Over The Limit), a Putyin szemtanúi (Putin’s Witnesses), a Ratko Mladić pere (The Trial of Ratko Mladić), a Szülő-Anyák (Mothers), az Isten engem úgy segéljen (Ni juge, ni soumise) és a Szívem apáé (My Heart Belongs to Daddy) című filmeket láthatja a közönség a vidéki helyszíneken.

A Meztelen valóság a filmvásznon szlogennel megrendezett fesztivál filmjei idén is a ma embereiről szóló sokrétű, akut és több esetben tabutémát is feszegető kérdéseket dolgoztak fel. A vetítések időpontjai a fesztivál honlapján érhetők el.

(MTI)Kapcsolódó