Május végéig lehet nevezni a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra


Május 31-éig lehet filmeket nevezni a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál versenyébe. A fesztivál 17. kiadását 2020. november 10. és 15. között szervezik meg hat magyarországi városban.

Idén is várja a filmeket Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm-fesztiválja. A fesztivál „célja, hogy kreatív platformot biztosítson a különböző emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, valamint hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez” – fogalmaz a szervezők közleménye. A Verziót Budapesten, Kecskeméten, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Szombathelyen szervezik meg.

Az emberi jogi témájú vagy társadalmi problémákat feldolgozó filmeket három kategória valamelyikébe lehet nevezni, külön nemzetközi és magyar mezőnyben, illetve diák/elsőfilmes mezőnyben indulhatnak. A nevezés díjtalan, és a film elkészültének időpontjával kapcsolatban sincs megszorítás. Egy film csak egy kategóriában nevezhető, és korábban nevezett filmet nem fogadnak újra.

A nevezés határideje 2020. május 31., a válogatás eredményéről szeptemberi emailben értesítik az alkotókat. Kapcsolódó