Május végén lesz idén a Friss Hús


A járványhelyzet miatt az eredetileg tervezett, kora tavaszi időpont helyett május végén, június elején szervezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a budapesti Toldi Moziban.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt a hagyományosan tavaszi rendezvényt ősszel szervezték meg, a járványügyi intézkedések betartásával. Bár a szervezők remélték, hogy 2021-ben ismét az eredeti időpontban lehet a fesztivál, végül az idei rendezvény kezdőnapjaként május 27-ét, zárónapjaként pedig június 2-át rögzítették. A központi helyszín változatlanul a Toldi mozi, de a fesztivál stábja kertmozis és pop-up vetítéseket is tervez.

A szakmai rendezvények szervezése ettől függetlenül javában zajlik – számoltak be ma délelőtti közleményükben a szervezők. Január végén zárult a fesztivál pitchfórumának nevezési határideje; a legjobb tíz projektet benyújtóik nyilvános pitchfórumon mutathatják majd be a rendezvény idején, a legjobb pályázat pedig elnyeri a 300 000 forintos pénzjutalommal járó Lovas Nándor-díjat. (A pitchfórumon korábbi nyertesei: Nagy V. Gergő: Az ezredes a vörös nőért sír, Deák Kristóf: A legjobb játék, Hermán Árpád: Goodbye Frank, K. Kovács Ákos: Branka, Turai Balázs: Amok, Hegyi Olivér: A szív kertje).

A 2013-ban létrehozott Friss Hús Facebook-oldalát is érdemes lesz követni a következő hónapokban: januárban négy magyar és öt külföldi, díjnyertes rövidfilmet mutattak itt be exkluzív online premierként, és ez az akció február és március folyamán is folytatódni fog – ígéri a közlemény.Kapcsolódó