Már augusztusban látható Magyarországon a Ruben Brandt, a gyűjtő Már augusztusban látható Magyarországon a Ruben Brandt, a gyűjtő

Már augusztusban látható Magyarországon a Ruben Brandt, a gyűjtő

Több mozibemutató előtti vetítésen láthatják a magyarországi nézők Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés, magyar, animációs akció-thrillerét.

A film locarnói világpremierje után csak november közepén kerül a magyarországi mozikba, de augusztus 11-én és 12-én a megújult budapesti Rooftop Cinema, 24-én a szentendrei P'art Mozi, 31-én pedig a Várkert Bazár várja a nézőket a film vetítésével, amelyen az alkotók is részt vesznek. Szeptemberben újabb elővetítések várhatóak, közölte a film sajtókommunikációjával megbízott cég.

A film története szerint különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella).

Ruben Brandt, a gyűjtő

A futurisztikus és vintage elemekből felépülő, egyedi látványvilágú akció-thriller rendezője, Milorad Krstić 1989 óta él Budapesten, ahol eddig elsősorban festőként és multimediális művészként alkotott. Első rövidfilmjét, a My Baby Left Me című animációt a 45. Berlinálén Ezüst Medve-díjjal jutalmazták. Következő munkája, a Das Anatomische Theater CD-ROM elnyerte a legjobb interaktív projektnek járó MIFA-díjat az 1999-es Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint volt, amelynek 75 százalékát, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból 295 millió forint érkezett. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstić és Kurdy-Fehér János végezte.

A budapesti tetőmoziban megrendezett első, augusztus 11-i vetítésre már minden jegy elkelt, de 12-én 19 órától még kaphatók belépők. Ezt követően augusztus 24-én 19 órakor a szentendrei P'art Moziban lesz meglepetéssel egybekötött vetítés, végül augusztus 31-én 21 órakor a Várkert Bazár várja a nézőket.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat