Márciusban mutatják be Magyarországon Szász Attila és Köbli Norbert első mozifilmjét


Az erdélyi Molnár Levente is fontos szerepet alakít az Apró mesékben.

A berni követ, a Félvilág és az Örök tél tévéfilmek alkotói, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró szerelmi thrillerrel mutatkoznak be a mozivásznon, a filmalap 480 millió forintos támogatásával készült új filmnek már a második előzetese is megjelent. Az Apró mesék a második világháború utáni zűrzavaros időszakban játszódik Magyarországon. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét: szenvedélyesen szerelmes lesz egy nőbe, aki viszont annyira gyűlöli a férjét, hogy azt tervezi, ha hazajön a háborúból, megöli.

A Magyarországon március 14-én mozikba kerülő film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. Akárcsak a Szász-Köbli alkotópáros korábbi filmjein, az Apró meséken is Lajos Tamás producer, Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök dolgozott.

Apró mesék

A Saul fia és a Napszállta után ez lesz a nagybányai születésű Molnár Levente következő fontosabb szerepe magyar filmben. A színész először dolgozik Szász Attilával, korábban azonban szerepelt Köbli Norbert forgatókönyvíró és Lajos Tamás producer közös filmjében, a Szürke senkikben. Molnár Levente az imdb.com adatai szerint további két film forgatását fejezte be, az egyik az amerikai Lynn Roth SHEPHERD: The Story of a Jewish Dog című filmje, a másik pedig az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című készülő tévéfilmje, amelyben Szamosi Zsófia is játszik.
Kapcsolódó