Marion Cotillard életműdíjat kap a San Sebastianban


A francia színésznő a fesztivál megnyitó ünnepségén, szeptember 17-én veszi át a Donostia-díjat. A fesztivált szeptember 17. és 25. között szervezik meg a baszk tengerparti városban.

A színésznő, akinek legutóbbi filmjét, az Annette című zenés drámát a cannes-i filmfesztiválon is díjazták, korábban az Oscar-, a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is elnyerte a La Vie en Rose című filmben nyújtott Édith Piaf-alakításával.

Cotillard számos kiemelkedő rendezővel dolgozott már, szerepelt Jacques Audiard Rozsda és csont (De rouille et d’os, 2012), Michael Mann Közellenségek (Public Enemies, 2009), Christopher Nolan Eredet (Inception, 2010) és A sötét lovag (Black Knight, 2012), Woody Allen Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011) és Steven Soderbergh Fertőzés (Contagion, 2011) című filmjében is.

Cotillard-tól Cannes-ban nemcsak az Annette című filmet láthatta a közönség, amelyben híres operaénekesnőt alakított Adam Driver oldalán, hanem egy dokumentumfilmet is, ugyanis ő volt Flore Vasseur Bigger Than Us című környezetvédelmi témájú munkájának egyik producere. A dokumentumfilmet a Donostia-díj átadását követő napon, szeptember 18-án San Sebastianban is levetítik.

A filmfesztivál nyitófilmjének a szervezők a kínai Csang Ji-mu One Second című drámáját választották. A mustrán Wes Anderson A francia kiadás (The French Dispatch) és Jane Campion The Power of the Dog című filmjét is bemutatják.

(Variety / MTI)Kapcsolódó